Werelddag van de stem: spraakherkenning voor zoeken in archieven

In het kader van Werelddag van de Stem, vandaag 16 april 2021, doen we in samenwerking met AVA_net verslag over de toepassing van spraakherkenning in audiovisuele archieven. Na een korte terugblik op de geschiedenis van ‘zoeken in spraak’ in Nederland, laten we zien hoe spraakherkenning al intensief gebruikt wordt door onderzoekers die archieven raadplegen, zoals binnen het CLARIAH project. Ook bespreken we hoe spraakonderzoekers in diverse projecten zoals HoMed, en Kinderen in Gesprek met Media samenwerken om spraakherkenning voor archieven te verbeteren en beter beschikbaar te maken. En hoe we spraakherkening gebruiken in projecten als CLARIAH en Newsslider.

Lees de blog “Spraakherkenning voor onderzoek in AV-archieven – Twintig jaar ontwikkeling in Nederland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: